ГЕРБ приема честитки за победата

ГЕРБ приема честитки за победата  | StandartNews.com

Заваляха поздравителни адреси за победата на ПП ГЕРБ на парламентарните избори. По-рано ЦИК обяви окончателно, че за партията са гласували 30, 53% от българските граждани. След като обяви намеренията си за касиране на изборите, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов започна да отваря честитки за победата на 12 май. В повечето от тях пише, че му желаят успех за съставяне на бъдещото правителство.

„Уважаеми г-н Борисов, Скъпи Бойко, бих искал да те поздравя за втората поредна победа на ГЕРБ на парламентарните избори". Това пише в официалното поздравление на евродепутатът и председател на борда на директорите на фондация „Конрад Аденауер" Ханс-Герт Пьотеринг. 

„В тези трудни времена за Европа, която се изправя пред световната икономическа и финансова криза, българските граждани се довериха отново на способността, която имате да управлявате България към повече просперитет и стабилност. Сега е много важно да следвате пътя, по който ти и партията сте избрали по време на първия мандат", пише още Пьотеринг към Борисов. По думите му България се нуждае от стабилно правителство.

Поздравлението завършва с това, че евродепутатът желае успех на Борисов в преговорите „за съставяне на стабилно и про-европейско правителство в България".

Друга честитка, която получи ГЕРБ, е от ръководителят на френската делегация в Групата на Европейската народна партия Жан Пиер Оди. В писмото си Оди също желае успех на Борисов и неговата партия във формирането на правителство. ,,Пожелавам много успех в политическата битка в която сте се впуснали, по-специално в тези свързани с европейското строителство в рамките на Европейската Народна Партия, в която ГЕРБ членува. Използвам възможността да изкажа удоволствието си от това, че работя с евродепутати от българската делегация в групата на ЕНП'', пише още ръководителят на френската делегация в ЕНП.

Заместник- председателят на ЕП Яцек Протасиевич също изпрати поздравителен адрес към Борисов. Той гласи: „Уважаеми г-н Председател, Моля, приемете моите най-искрени поздравления за историческата победана ГЕРБ във вторите поредни парламентарни избори на 12-ти май".

Протасиевич смята, че резултатът от 30, 52 % на ГЕРБ показва, че българите искат стабилно и отговорно европейско управление. „Българските граждани възобновиха високото си доверие към ГЕРБ и показаха своята ангажираност да следват пътя на българското европейско развитие чрез избиране на дългосрочния просперитет, а не краткосрочни облаги. Убеден съм, че преизбирането Ви ще продължи да бъде в услуга на българите и това ще Ви донесе нова енергия за да се изправите смело пред предизвикателствата, които среща вашата страна", пише Яцек Протасиевич до ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай