Сряда,

ГЕРБ преговаря с АБВ за нов кабинет

От: Failed to load user -
ГЕРБ преговаря с АБВ за нов кабинет
A
A
A

София. Преговорният екип на ГЕРБ се среща днес с представители на АБВ в 13 часа в зала "Запад" на Народното събрание, за да продължи консултациите за съставяне на правителство.

Тази среща ще сложи края на първия етап от консултациите между първата политическа сила след предсрочните избори и останалите участници в 43-тото Народно събрание. Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов трябва да се включи в разговорите от понеделник.

Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова ще се срещнат с представители на последната парламентарно представена сила, след като в рамките на изминалата седмица проведоха срещи с БСП, ДПС, РБ и ПФ. 

Консултациите удариха на камък само с партия Атака, тъй като Волен Сидеров отказа да преговаря без присъствието на камерите и журналистите на самата среща.

Както и досега, по време на срещата с АБВ медиите ще бъдат допуснати в залата за протоколни снимки, а след края на разговорите двата екипа ще дадат съвместен брифинг пред журналисти.

След края на първия кръг от консултации на база постигнатото съгласие с част от политическите сили от ГЕРБ ще изберат с кого да проведат нови разговори, които да доведат до съставянето на правителство. По всяка вероятност подобни срещи ще се проведат с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. След 7 часа преговори с РБ, ГЕРБ поискаха гаранции за това, че дясното обединение ще остане единен субект и критикуваха поведението на някои негови представители. Преговорният екип на ГЕРБ постигна значително по-голямо разбирателство с ПФ.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички