ГЕРБ Кърджали с акция по кръводаряване

ГЕРБ Кърджали с акция по кръводаряване | StandartNews.com

Кърджали. За трета поредна година Младежи – ГЕРБ в Кърджали организираха акция по безвъзмездно кръводаряване в Центъра по трансфузионна хематология към областната болница „Д-р Атанас Дафовски" под надслов „Дари кръв-дай шанс на другия".

Инициативата е в подкрепа на националната кампания „Капка по капка живот", която се провежда ежегодно в навечерието на Великденските празници с цел насърчаване на доброволчеството и преодоляване на недостига в кръвните центрове.

През месец април в общините Крумовград, Ардино, Кирково и Кърджали бяха проведени акции по кръводаряване с помощта на мобилен център, закупен по трансграничен проект, финансиран от програмата за Европейско териториално сътрудничество България-Гърция 207-2013". В тях активно се включиха младежките структури на МГЕРБ. До момента са се отзовали 55 доброволци.

Инициативите са съпроводени с популяризиране на добрите практики за безопасно кръводаряване и кръвопреливане, разпространение на промоционални материали и беседи за естеството на кръвта и кръвните съставки. Следващата акция е на 14 май в Момчилград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай