ГЕРБ искат оставката на Мая Манолова

ГЕРБ искат оставката на Мая Манолова | StandartNews.com

София. Искане за оставка на заместник-председателя на НС Мая Манолова внесоха депутати от ГЕРБ в деловодството на парламента. Причина за това тяхно решение бе избора на председател на комисията, която ще проверява контактите на президента Росен Плевнелиев с ЕРП-та.

„Вчера и днес поведението на Манолова надмина всички норми и правила, които изисква дълбоко уважаваната институция от мен – Народно събрание. Мая Манолова си позволява да неглижира присъствието в залата на опозицията, да прави обструкции от високата трибуна, която би трябвало овладява, защото този пост не е случаен", каза Снежана Дукова пред бТВ.

Депутатите от ГЕРБ смятат, че Манолова прекъсва постоянно депутатите на парламентарната трибуна, позволява си да "осъжда", "наказва" и да не дава дума за изява на депутатите от дясното пространство в парламента.

Стандарт Нюз припомня, че днес Магдалена Ташева от "Атака" бе избрана за председател на комисията "Плевнелиев". Предложението на ГЕРБ за поста не бе гласувано, което разгневи опозицията.

Мая Манолова отговори на искането за оставка

Моята личност за ГЕРБ се оказа по-важна от проблемите на МВР и от проблемите на българските полицаи. Така заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова коментира пред журналисти искането на оставката й.

„Целта на ГЕРБ е ясна – да препятстват всячески приемането на Закона за МВР – закон, който българските полицаи очакват с нетърпение, защото решава проблеми с техните социални придобивки, с тяхното кариерно израстване. Тактиката на ГЕРБ е ясна – нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии. Искам наистина да се извиня на всеки един от българските полицаи за това, че моята личност за ГЕРБ се оказа по-важна от проблемите на МВР и от проблемите на българските полицаи. Наистина съжалявам, че се появява пореден повод за препятстването приемането на този изключително важен за тях закон", обясни Манолова.

„Днес се съгласих с всички предложения на опозицията, които бяха на ръба и отвъд чертата на парламентарния правилник. Всички техни искания за гласувания, за прегласувания, процедури, лични обяснения бяха удовлетворени отново с риск това да загуби допълнително парламентарно време и да попречи на приемането на Закона за МВР. Звучи ми абсурдно, че днес е имало даже и един депутат от опозицията, който да не е могъл да направи своето предложение и то да не е било подложено на гласуване по съответния начин. Абсурдни обвинения", коментира още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай