ГЕРБ иска касиране на изборите в с. Изгрев

ГЕРБ иска касиране на изборите в с. Изгрев | StandartNews.com

Благоевград. ГЕРБ поиска касиране на изборите за кмет в благоевградското село Изгрев. Кандидатът за кметския пост на партията Валентин Георгиев внесе жалба в Адмнистративен съд – Благоевград.

Той загуби още на първия тур битката с независимия кандидат Йордан Китанов, който бе подкрепен от БСП. За победителя, който е полицай, бяха отчетени 192 действителни бюлетини, за Георгиев -159, за останалите двама кандидати гласуваха по-малко от 20 души. На практика Китанов спечели на първи тур благодарение на 1 глас.

„Протоколът в СИК е подписан чак в 00,45 часа на 17 март. Смущаващо е, че 50 от общо 400 бюлетини са със спорен вот. Но са отчетени като действителни. По-малко са и подписите в списъците от броя на отчетените бюлетини", заяви лидерът на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов. С натиск и викове се е определяло коя бюлетина е действителна, твърди той.

Общинският шеф припомни, че в деня за размисъл жители на селото са заставяни да гласуват за Китанов под заплахата, че няма да получат дърва за огрев. В самия изборен ден активисти на БСП са плащали за телефонно заснет вот. Членове на столетницата са агитирали в района на кметството.

„Ще настояваме за ръчно броене на бюлетините в съда. Нарушенията не са едно и две, затова вярвам, че магистратите ще имат достатъчно основания да касират частичните избори за кмет в село Изгрев", каза още лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай