ГЕРБ: Безработицата в Мадан вече е 0%

ГЕРБ: Безработицата в Мадан вече е 0% | StandartNews.com

Мадан. Над 3000 души посрещнаха Бойко Борисов на централния градски площад в Мадан. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и водачът на листата на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев пристигнаха в града, за да се срещнат със свои симпатизанти.

От площада Борисов помоли хората да изпратят много поздрави на кмета. „Защото, когато имаше 100 процента безработица и площада беше пълен с безработни, той беше много активен да коментира, че държавата не си е свършила работата. Той е добър приятел на Местан, няма нищо лошо, но когато някой е дошъл и ти е свършил работата и когато безработицата днес е 0, а заплатите са по 2 хиляди лева, елементарното уважение изисква да признаеш, че са ти помогнали“, каза пред множеството Борисов.

„Сигурен съм, че кметът на Мадан пак ще дойде за нещо, но аз няма да му отвърна по същия начин. Не деля кметовете и всеки поет ангажимент съм го изпълнил. Където и да отида кметове, избрани от други политически сили, ми благодарят, защото винаги съм им бил партньор", допълни Борисов. Той уточни, че много хора от родопския град са му се оплакали, че са били тормозени. Председателят на ГЕРБ посъветва опонентите си да се състезават с него по друг начин- "С политики".

Пред събралите се граждани на Мадан Делян Добрев заяви, че винаги ще идва с удоволствие в града, защото е успял да помогне за разрешаването на проблемите на местните.

„Доколкото знам заплатите в „Горубсо – Мадан“ се увеличиха, нека и собственика и концесионера да продължат да работят в същата посока, за да бъдат доволни хората. Чувам от разни малки партии приказки за национализация, но искам да ви кажа, че няма нищо по-опасно от това“, каза още Делян Добрев.

Изпълнителният директор на „Горубсо – Мадан“ Сергей Атанасов благодари на Борисов и Добрев за тяхната намеса в съживяването на фабриката и рудниците. „Когато има адекватна намеса на държавата резултатите не закъсняват. Благодаря на хората за доверието, а на г-н Борисов пожелавам пълен успех и победа на изборите“, каза още Атанасов. Той подари на Бойко Борисов статуетка на предприятието "Горубсо - Мадан".

„Всичките 35 милиона лева задължения на предприятието днес за изплатени. Направихме доста инвестиции, за да може днес предприятието да е нормално и работещо, обяви собственикът на предприятието Николай Вълканов. Той увери хората на площада, че всички проекти, които е дал на Министерството на икономиката и енергетиката са одобрени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай