Четвъртък,

ГЕРБ заложи капан за "Промяната". Игра в парламента

От: СТАНДАРТ -
16716
ГЕРБ заложи капан за "Промяната". Игра в парламента
A
A
A

ГЕРБ заложи капан на „Продължаваме промяната”, за да покаже кой не иска съдебна реформа. Това стана ясно от интервю на Делян Добрев за Нова тв.

„На ПП им е важна съдебната система, затова Петков и Василев цял ден ги нямаше в зала”, коментира Добрев. Вчера в парламента малко след започването на дебата по поправките на Наказателно-процесуалния кодекс, които въвеждат  разследване на главния прокурор, депутатите от ПП провалиха кворума и заседанието бе прекратено.

„По време на заседанието „Промяната” направиха комисия по електронното управление. И половината депутати на ПП и ДБ, които уж много искат съдебна реформа, не бяха в зала вчера. Ние не се регистрирахме, за да се види кой го няма”, обясни хватката на ГЕРБ  Добрев.

„Как не им стигнаха 2 години, с всякакъв формат на мнозинства да си приемат каквато си поискат съдебна реформа”, продължи Добрев. „Те се правят на много ентусиазирани, внасят много законопроекти - в правна комисия са внесени 68 законопроекта, свързани със съдебната реформа”, каза Добрев.

Според него до края на 48-ото НС е невъзможно да се приеме съдебната реформа. 

По темата цените на горивата Добрев каза, че по време на управлението на ПП бензинът и дизелът са били 3,50 лева, а сега - 2,40. „Сутринта погледнах – 2,40 беше бензинът, дизелът – 2,60 лева”, каза депутатът от ГЕРБ.

Той отговори на обвиненията на Венко Сабрутев от ПП. „Каквито и графики да показва, хората зареждат по бензиностанциите и виждат, че по време на „Промяната” беше 3,50, сега е 2,50 лева”, продължи Добрев. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com