ГЕРБ в неведение. Не знаят какво прави Габровски

Мандатоносителите започват срещи в парламента в края на седмицата

ГЕРБ в неведение. Не знаят какво прави Габровски | StandartNews.com

В ГЕРБ цари пълно неведение какво прави в момента проф. Николай Габровски, който взе първия мандат за създаване на правителство от президента Румен Радев. Прочутият невролог въртял телефони и събирал кандидатури за министри, знаят само в централата на бившите управляващи. Дори лидерът им Бойко Борисов бил встрани от тези разговори, както и от идеите за кандидат-министри на проф Габровски, след като му дал пълна самостоятелност да скове кабинет.

В края на тази седмица ГЕРБ ще покани на срещи с участието на проф. Габровски всички парламентарно представени формации. Вероятно той ще бъде придружен и от депутат от най-голямата коалиция в 48-о Народно събрание.

В понеделник е крайният срок, в който номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски трябва да обяви пред президента Радев дали връща мандата неизпълнен или внася за гласувани в парламента проекто-кабинет. Ако последното се случи, гласуването в пленарната зала най-вероятно ще стане на извънредно заседание на Народното събрание във вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай