ГЕРБ : Радев лъже и не се държи като президент

Мнението на американските политици не ангажира Сената

ГЕРБ : Радев лъже и не се държи като президент | StandartNews.com

Когато използваш позиция от личните профили да очерниш държавата си, да опетниш репутацията й, е изключително цинично. Така от ГЕРБ коментираха думи на държавния глава Румен Радев по-рано днес по повод позициите на двама американски сенатори за България.

Според тях, страната ни е постигнала най-ниски резултати в Европейския съюз както по индекса за възприемане на корупцията на Transparency International за 2019 г.

Също така и по световния индекс за свобода на пресата на "Репортери без граници". Както и, че българското правителство и съдебната система трябва да защитават върховенството на закона и равнопоставеността на всички граждани, а не само на някои.

На чия страна Радев вдигна юмрука, удари рамо и се впусна в борбата - БСП, Изправи се бг., на някой друг опозиционер ли, попита на извънреден брифинг зам.-външният министър и член на ГЕРБ Георг Георгиев.

"Истинските контакти между България и САЩ не се съдържат в една набързо писана на коляно позиция, от която можем да твърдим или по-скоро може да зададем въпроса дали не лъха на лобизъм, който идва по линия на различни републиканци за България, хора, върнали се наскоро от своето трансатлантическо пътешествие", каза Гергиев.

В случая очевидно визираше лидера на "Републиканци за България" и бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който наскоро пътува до САЩ, за да представи политическия си проект.

Георгиев подчерта, че мнението на двамата американски сенатори е от личните им профили, не ангажира Сената, не ангажира американската държава. По думите му, позицията на Радев внушава, вкл. с изпратено прессъобщение, че това е позицията и на Сената.

Лъже тотално, позовава се на лични мнения, изразени в социалните мрежи, категоричен е зам.-външният министър. Явно днес официално се включи в предизборната надпревара за 45-я парламент, добави той.

Според него президентът не изпълнява своите функции като обединител на нацията, включва се в предизборни кампании и така погледнато нарушава конституцията. Новият елемент е, че той, от неналичието си на достатъчна компетентност, се впуска в нещо, което може да накърни нашата репутация в света, коментира Георг Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай