ГЕРБ подава ръка на БСП, „Промяната“ скрили законопроект

Парламентът да разгледа промените в Изборния кодекс, включително предложените от БСП

ГЕРБ подава ръка на БСП, „Промяната“ скрили законопроект | StandartNews.com

Парламентът да разгледа промените в Изборния кодекс, включително тези, предложени от БСП, заедно с проектозакона за промяна в изборните правила, внесен от ГЕРБ. Това настояват от най-голямата опозиционна партия, стана ясно от брифинг в кулоарите на парламента на председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"В програмата за тази седмица на парламента сме предложили да бъде разгледан онзи законопроект на БСП, който някак странно повече от два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от "Продължаваме промяната". За нас е неясно как коалицията, част от която внася този законопроект, другата част да не допуска това нещо да се обсъжда в детайли. Затова освен нашия законопроект за промяна в Изборния кодекс, който е належащо да се разгледа, следва Народното събрание тази седмица да разгледа и кодекса, внесен от ПГ на БСП", обясни Атанасова.

Междувременно ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента 59 подписа под искането за вот на недоверие към правителството. Още вчера на извънредна пресконференция заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев съобщи, че днес вотът ще бъде внесен и той е заради провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай