ГЕРБ брани Караянчева, пусна откос срещу Нинова

Какъв авторитет да има Народното събрание, след като 3 месеца бяхте в нелегалност, каза Дариткова на социалистите

ГЕРБ брани Караянчева, пусна откос срещу Нинова | StandartNews.com

Парламентарната група на ГЕРБ застана плътно зад председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. От името на групата нейният шеф Даниела Дариткова прочете декларация срещу БСП, в която нарече мотивите за поисканата й оставка несъстоятелни.

"Това не са аргументи. Това по-скоро отново е опит да се отклони вниманието на българските граждани и да се отнеме парламентарно време. Употребата на парламента за теснопартийни интереси не е инвестиция с дългосрочен дивидент", категорична беше шефката на депутатите от ГЕРБ. "С какво право искате оставката на председателя на НС", обърна се тя към групата на Корнелия Нинова социалистите и припомни, че червените депутати са отсъствали от заседанията на парламента 3 месеца.

"Единственото, което ви интересува в момента, е да вземете властта", обвини Дариткова БСП. "Демократичният начин да се оцени мнението на народа е да се проведат редовни парламентарни избори. Всяко друго изказване на мнение от страна на българските граждани е по-скоро претенция без да има реални основания, добави още председателката на групата на ГЕРБ.

"Какъв авторитет да има Народното събрание, след като 3 месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията на парламента. Опозицията смята, че е ненужна за парламентарната дейност. В момента не участвате в заседанията на председателския съвет, криете се сутрин по ъглите и се регистрирате, само за да можете да прочетете някоя декларация и да си осигурите надницата за деня", атакува Дариткова.

"Това е демонстративен знак срещу демокрацията. Чувала съм изказването, че демокрацията много ви е отнела, явно за тези 30 г. не сте разбрали, че демокрацията изисква освен управляващи, да има конструктивна алтерантивна опозиция, която не само да присъства физически", заключи депутатката от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай