ГЕРБ: Без таван за най-близките роднини

Без граница на обезщетението за майка, баща, дете, съпруг и съпруга, до 5 хил. лв. бариера за останалите

ГЕРБ: Без таван за най-близките роднини | StandartNews.com

ГЕРБ се коригира за въвеждането на таван до 20 хил. лв. за обезщетение при загинал член на семейството за нанесени неимуществени вреди - болка и страдание.

Горна граница няма да има за родители, деца, съпруг и съпруга на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Ще има таван до 5 хил. лв. на всички роднини извън тесния кръг, които досега бяха обезщетявани при починал близък при катастрофа, обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, внесла поправките в закона.

Проблемът е бил обсъден на Изпълнителна комисия на ГЕРБ снощи заради напрежението, възникнало от намерението за повишаване на застраховките "Гражданска отговорност", съобщи в извънредно изявление председателят на бюджетната комисия.

Управляващата партия е решила да бъде разработена методика с ясни критерии за обезщетенията, обясни тя и уточни, че внася вече предложенията в застрахователния кодекс.

Ако Народното събрание приеме това предложение, спекулации за двойна и тройна "Гражданска отговорност" са невъзможни, подчерта Стоянова и повтори, че заедно с финансовия министър Владислав Горанов са поискали среща с президента.

Именно Менда Стоянова направи предложението за таван на обезщетенията за неимуществени вреди. Направих предложения за тестове, които да не повишават цената на "Гражданската отговорност", но това не беше разбрано точно и ясно, каза тя днес пред медиите.

"Цена на човешкия живот няма, но трябва да има граница за искания. Ясно и категорично заявявам, че ако НС приеме предложението ми, няма да има двойни или тройни цени на застраховките", обеща Стоянова.

Тя даде примери за злоупотреби от адвокати, които вземат много повече от законовите 4% адвокатски хонорари и го правят на тъмно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Зорница
Коментирай