Петък,

Какво ще стане с бюджета? Говори ген. Атанасов

От: Агенция Стандарт -
1485
Какво ще стане с бюджета? Говори ген. Атанасов
A
A
A

Актуализацията на бюджета ще е основен приоритет за "Демократична България". Това обявиха съпредседателите на коалицията Атанас Атанасов и Христо Иванов преди заседанието на парламентарната група, предаде БНР.

Те обявиха, че предстои Коалиционен съвет в лидерски формат, за да бъдат изяснени позициите на политическите формации и да бъдат поети ясни ангажименти за изпълнение на управленската програма: 

"Основна тема оттук нататък за нас ще бъде актуализацията на бюджета и искаме на базата на коалиционното споразумение да прегледаме всички приоритети, които сме си разписали и да видим тези, които досега не са реализирани - как ще организираме тяхната реализация. По тази причина ще искаме и ще се осъществи в съвсем скоро време среща на политическите ръководства, защото ние имаме споразумение с "Продължаваме промяната"" - каза Атанас Атанасов.

А Христо Иванов изрази надежда, че ще бъде постигнато съгласие: 

"Ние ...относно способността на коалицията да взима решения, които отговарят на предизвикателствата, свързани с руската агресия срещу Украйна и в Източна Европа като цяло и в момента нашите органи изработват позиция, която ние ще предоставим и ще представим, когато започнем преговори по нея с партньорите. Ние сме абсолютно наясно, че България не може да си позволи да отиде на избори сега и от тази гледна точка при обсъжданията много балансирано и внимателно ще отчетем този фактор. Ние смятаме, че трябва да има много по-ясна визия как България се справя в новата ситуация на война".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички