Ген. Атанасов почва лов на руски агенти у нас

България има национален интерес от това Северна Македония да стане член на ЕС, но няма условия за махане на ветото, каза той

Ген. Атанасов почва лов на руски агенти у нас | StandartNews.com

Лов на руски агенти у нас започва съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов. Той обяви в интервю за БНТ, че руската агентура е тази, която се опитва изкуствено, чрез македонския въпрос да дестабилизира управлението на страната, обясни Атанасов.

България има национален интерес от това Северна Македония да стане член на ЕС, за да може да сме заобиколени от приятелски страни, но в настоящия момент нито има достатъчна обществена подкрепа, нито в парламента има готовност да се вдига ветото, категоричен е ген. Атанасов.

Ветото не може да бъде вдигнато - правят се опити през тази тема да бъде дестабилизирано правителството, каза зам.-председателят на НС. Според него, през последните години упорито се работи върху съзнанието на българското общество, а и партньорите от Македония не съдействат по развитие на този въпрос.В момент на война, когато Русия нападна Украйна, се изостриха определени отношения, изплуваха определени обстоятелства. Депутинизация означава намаляване до минимум зависимостите на България от Русия, обясни ген. Атанасов по повод декларацията за депутинизация на "Демократична България".

Той е категоричен, че от "Демократична България" ще настояват за проверки в службите за сигурност дали има лица, обслужващи руските интереси.

Още другата седмица поискаме тези проверки, за да сме сигурни, че са затворени пробойните, категоричен е ген. Атанасов.

БСП са откровени русофили. Моите притеснения са за скритите русофили - за тези, които говорят едно, а вършат друго, заяви Атанасов в отговор на въпрос за отношението им коалиционните партньори от левицата.

Най-силно отражение войната у нас дава върху икономиката. Страшно много се спекулира с тези усложнения, които са пряко отражение от войната, коментира още Атанасов. Аз никога в нормално време не бих се съгласил да има нулево ДДС на цената на хляба, но сега това се налага, допълни той, като изрази съмнение дали тази мярка ще доведе до реално намаление в цената.

Абсолютна глупост - така ген. Атанасов коментира скандала с поставянето на железни ограждения на вратите на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай