Гечев и Жан не говорели за политика

Всеки може да учреди партия, каза представителят на БСП

Гечев и Жан не говорели за политика | StandartNews.com

Всеки може да учреди партия и да участва в изборите, коментира заявката на Жан Виденов да направи партия той

"Знаковите имена в БСП се определят на конгреса. Ако другарките и другарите извън Националния съвет имат идеи за партията, ще е чудесно. На тези избори нямаше победител. Нито една партия не можа да състави кабинет. Трябва да работим повече. Ще се опитаме да говорим на по-разбираем език с хората". Това заяви Румен Гечев пред БТВ.

На въпрос за възникването на платформата "Социализъм XXI век", в която влизат редица знакови фигури от БСП, проф. Гечев заяви, че партията е достатъчно демократична и винаги в нея е имало различни крила.Ако генерират идеи и предложения, това би било чудесно, посочи той по адрес на новия ляв проект.

"Една от новите партии получи висок резултат с мълчание и бойкот на медиите. Всички по-опитни в политиката идват от БКП или от БСП", каза още Румен Гечев.

"Оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред, тъй като тя беше избрана преди няколко месеца с мнозинство от над 80 процента", отвърна Румен Гечев на въпрос дали лидерът на БСП обмисля да подава оставка.Относно новото появяване на Жан Виденов на политическата сцена у нас проф. Гечев подчерта, че всеки може да учреди партия и да участва в изборите, в което няма нищо лошо и допълни, че с него са разговаряли за последно преди повече от година за висшето образование.

"Повече от година не сме се виждали с Жан Виденов. На последната ни среща не говорихме за бъдещето на БСП, а за образованието", коментира проф. Гечев. Той бе вицепремиер в правителството на Жан Виденов.

"Нашата предизборна програма беше отлична, но не успяхме да стигнем до достатъчно избиратели, така че на предстоящите избори ще работим повече с хората, ще гледаме да бъдем по-убедителни и да представим нашите послания на по-разбираем език", каза още проф. Гечев.

За участието на Янаки Стоилов в служебното правителство Румен Гечев заяви, че той е там като независим експерт и не изпълнява програмата на БСП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай