Габриел непреклонна! Условието за управление (ВИДЕО)

Посочи най-големия компромис, направен от ГЕРБ

Няма как всичко добро, направено за България, да се приписва само на ПП-ДБ. Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел на Националното съвещание на ГЕРБ.

Според нея няма как да продължава тенденцията всичко добро, което е свършено в страната за последните девет месеца, да се приписва на ПП-ДБ, а всичко „лошо и несвършено“ да се асоциира с ГЕРБ. По думите ѝ в партията, макар да спечелиха последните парламентарни избори, няма усещането за равнопоставеност в правителството и във вземането на решения.

Габриел отбеляза, че отстъпването на мандата на втората по сила формация на изборите е бил сред най-големите компромиси, правени от ГЕРБ, само и само за да се осигури стабилност в държавата.

"България има нужда от стабилно управление, но то е възможно само с ГЕРБ-СДС. България има нужда от законодателна програма, но тя е възможна с експертизата на ГЕРБ-СДС в Народното събрание. Има нужда от управленска програма, в която приоритетите на хората и регионите в България се поставят наравно с темите за реформа в съдебната власт, антикорупционната реформа и реформата в службите за сигурност.

Искаме и нещо повече - реално прилагане на принципите на отговорност, прозрачност и публичност. Затова искаме да има ясен механизъм за вземане на решения", каза тя.

„Ако ще има България стабилно правителство, думата на ГЕРБ ще тежи, а основните принципи ще са демокрацията, Конституцията и върховенството на закона, подчерта тя и добави, че при вземането на решения водещи ще са "прозрачност, публичност и ясна отговорност". 

Искаме ясен ангажимент за спазване на принципи, ясна отговорност за правителство, изпълняващо ангажименти за цял мандат, подчерта вицепремиерът. И подчерта, че България има нужда от стабилност и спокойствие, а от ГЕРБ-СДС са показвали, че могат да ги дадат - истински, а не илюзорни. 

По темата за регулаторите отбеляза, че за една част от тях решенията се гласуват с обикновено мнозинство, но има още 25 позиции, които са с две трети от гласовете на народните представители.

Вицепремиерът припомни, че през последните девет месеца управление България е успяла да излезе от международната изолация и да даде нова динамика в стратегическите си партньорства със съюзници като САЩ, Турция и Гърция. 

Мария Габриел отчете огромните успехите по отношение на Шенген, еврозоната и Плана за възстановяване и устойчивост.  

Благодаря ви, че сте живителната сила на ГЕРБ и че заедно сме отговорни за България, обърна се в началото Габриел към участниците в Националното съвещание. Уча се на това как, отстоявайки партийния интерес, да отстояваш националния, каза Мария Габриел.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 2 месеца

Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:---- https://use.my/man

Откажи