Фидосова: Ремонтът на пътя през „Петрохан" продължава

Фидосова: Ремонтът на пътя през „Петрохан" продължава | StandartNews.com

Монтана. Ремонтът на пътя през „Петрохан" продължава и след 10 месеца трасето ще бъде пригодено за безопасно движение. Това каза в отговор на въпрос кога ще бъдат продължени строителните работи на пътя през прохода на жители на село Благово, което се намира на този път, водачката на листата на ГЕРБ от монтанския избирателен район Искра Фидосова. Средствата са осигурени – 3,7 млн. авансово финансиране от предишното правителство, останалите от ЕБВР.

Въпрос на организация е пътните строители да продължат обновлението на пътя, което започна през септември 2011, но спря заради липса на средства. Започва и изграждането на обходния път на Монтана, рехабилитацията на пътя Крапчене – Стубел – Криводол, каза още кандидат-депутатката.

Жителите на селото се поинтересуваха кога ще бъдат увеличени пенсиите на възрастните хора. "Аз ще се боря за преизчисления на парите за старост. Защото сегашната основа на пенсиите е неправилно изчислена", каза тя. Според нея не може хора, работили по 35 – 40 години да получават толкова, колкото е и социалната пенсия.

Избирателите от Благово поискаха да се обнови средата за живот в селото им. "От новия програмен период общината в Монтана ще може да кандидатства за средства и по програмата за развитие на селските райони. Така ще може да се подмени водопроводът ви и да се асфалтират улиците", успокои ги Искра Фидосова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай