Фандъкова призна какво в София я тормози в края на мандата

По думите й отдавна е обявила, че няма да се кандидатира за следващ мандат

Фандъкова призна какво в София я тормози в края на мандата | StandartNews.com

Поредица от проблеми, въпреки многото постигнати успехи, не дават спокойствие на кмета на София Йорданка Фандъкова дори в последните дни и месеци от нейния мандат. това стана ясно от нейно интервю за Нова телевизия.

„Последният мандат за всички кметове е безпрецедентен. Три месеца след като започнахме работа дойде COVID кризата. Тя ни принуди да трансформираме плановете и бюджетите. Изправи ни пред много сериозни предизвикателства. След това започна инфлацията. През цялото това време местната власт остана единствената стабилна", припомни Фандъкова.

Развитието на София не е спряло, категорична е тя. "И в момента работим по около 20 структуроопределящи проекта. Такива са пробивите на бул. „Филип Кутев” и „Тодор Каблешков”. Всъщност говорим за изцяло нов, огромен, прекрасен шест лентов път с велоалея, с широки тротоари. Всичко това дава възможност за връзка с други трасета”, поясни още Фандъкова. И допълни, че оставя на следващия кмет сериозни задачи.

По думите й отдавна е обявила, че няма да се кандидатира за следващ мандат.

На поредния ремонт на жълтите павета в София е назначен непрекъснат контрол, съобщи още Йорданка Фандъкова.

„Моята голяма болка са жълтите павета. Те са знакови за София. Знаете, че беше безобразно наредено и се разреди по безобразен начин настилката. Поканих едни от най-добрите експерти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата. Разпоредила съм ежедневен, непрекъснат контрол на място. И ако и този път една от най-големите строителни фирми в България, си позволи да не се справи с тази задача, не просто няма да и бъде платено и ще бъде санкционирана, но това за мен ще означава че фирмата може би има други цели”, коментира градоначалничката.

Фандъкова уточни, че наистина се гордее с развитието на метрото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай