Фандъкова кандидат за президент на ГЕРБ? Ето истината

Тя повдигна завесата за подготовката на партията за изборите

Фандъкова кандидат за президент на ГЕРБ? Ето истината | StandartNews.com

Ще се кандидатира ли за президент от името на ГЕРБ? Отговор на този горещ въпрос даде кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя повдигна завесата за подготовката на ГЕРБ за издигане на кандидат-президентска двойка.

„В момента текат номинации в структурите на партията. Аз не участвам пряко в обсъжданията. Знам все пак, че има различни имена", обяви пред бТВ Фандъкова. На последната конференция на ГЕРБ тя и кметът на Бургас бяха извадени от Изпълнителната комисия на партия. За да се концентрират върху градовете си двамата вече не са и зам.-председатели на ГЕРБ

Попитана може да е кандидатът, Фандъкова заяви: "Тази тема мисля, че остана назад в миналото. Имам сериозен ангажимент към софиянци още две години“.

На въпрос за спекулациите, че това може да е бившият директор на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов, кметът отговори, че той е бил част от борбата с коронавируса в най-трудния момент. Тя се възмути от отстраняването на специалиста от болницата на фона на новата криза с Ковид-19. Фандъкова обаче беше лаконична: "Не съм участвала в разговори за кандидатурата на проф. Балтов".

Столичният кмет смята, че кандидат-президентът трябва да е отговорен и уважаван човек, с експертиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай