Еврокомисар Вархеи благодари на ДПС за смело решение

Постът му беше в отговор на туит на председателя на АЛДЕ Илхан кючюк по темата Северна Македония

Еврокомисар Вархеи благодари на ДПС за смело решение | StandartNews.com

"Благодаря на ДПС за обявяването в парламента на историческо решение за Европа и за Северна Македония, полагащо пътя към разрешаване на преговорите със Северна Македония в спешен порядък, така че Европа да продължи напред".Това написа еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС внесе в НС Френското предложение за Северна Македония

Постът му беше в отговор на туит на председателя на АЛДЕ Илхан кючюк по темата  Северна Македония, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

"Моята партия, ДПС, взе смелото решение да поиска бърза парламентарна процедура за вдигане веднага на българското вето на Северна Македония и отблокиране на интеграцията й в ЕС", написа Илхан Кючюк минути след като председателят на ДПС обяви важна новина за Френското предложение за Северна Македония.

"Внесохме предложение за решение на НС, което да одобри предложение от френското председателство, проект на преговорна рамка, за членството в ЕС на Северна Македония и Албания", заяви Карадайъ.

"Министрите, чиято оставка, преди малко приехме, не направиха нищо в тази насока. Те се опитаха да пречат на този процес като непрекъснато в Брюксел говориха едно, а в България - обратното", допълни Карадайъ.

"Европейското бъдеще на страните от Балканите трябва да е неотменим приоритет на България. По време на френското председателство в ЕС се достигна до качествен нов етап за страните от Западните Балкани. Затова и ние свършихме онова необходимо условие, че да има внесено предложение в НС, за да се произнесе", обясни Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай