Евродепутат връчи награди на победители в конкурс

Евродепутат връчи награди на победители в конкурс | StandartNews.com

20 ученици ще посетят Европейския парламент в Брюксел

София. На тържествена церемония в Информационното бюро на Европейския парламент в София евродепутатът Мария Габриел награди победителите в конкурса, който организира за ученици от цялата страна. Темата на тазгодишното издание на надпреварата за есе и мултимедийна презентация бе „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи". Той бе разделен в две възрастови категории –8-9 клас и 10–12 клас. Темата е в контекста на 2015 г., обявена за Европейска година на развитието. Преди обявяването на резултатите и връчването на наградите, Мария Габриел приветства участниците и гостите на церемонията.
„Темата беше трудна, но основното е, че помощта на ЕС за развитие е инвестиция в бъдещето, инвестиция в по-мирен и сигурен свят.

Радващото за мен е, че младите хора са разбрали, че по-доброто образование води до по-добра перспектива, до икономическо и социално развитие. Основното послание е, че ЕС трябва да продължи да помага на най-бедните и слабо развити страни", заяви Мария Габриел. По регламент във всяка категория трябваше да бъдат връчени по пет първи и пет поощрителни награди. Мария Габриел изненада приятно участниците, като обяви по десет първи награди, които са посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай