Евродепутат с голяма новина! България получава най-чакания подарък за Коледа

Емил Радев зарадва всички

Евродепутат с голяма новина! България получава най-чакания подарък за Коледа | StandartNews.com

Евродепутатът Емил Радев каза най-чаканата новина. България получава голям подарък за Коледа.

Има реален шанс през декември Австрия и Нидерландия да вдигнат ветото си за приемане на България в Шенген, съобщи в Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Той направи това по време на Конференцията за разширяването на Шенген и ролята на България за сигурността по границите на Европейския съюз. Тя се провежда в Европарламента.

"Правим огромни усилия. Европейският парламент прие няколко резолюции, последната от които с много категорични и ясни срокове. Европейската комисия направи редица стъпки, последната от които е формалното сваляне на Механизма за сътрудничество и проверка. Но за да можем да преодолеем абсолютно необоснованите изисквания на Нидерландия, и това беше свършено.

Оттам нататък и Народното събрание прави всичко възможно да приеме закони, които нямат нищо общо с функционирането на Шенгенското пространство, но все пак правим и тези крачки, за да убедим нашите партньори,“ каза още той.

По думите му се знае, че проблемите на Нидерландия с приемането на България в Шенген са чисто вътрешнополитически, като той изрази надеждата, че след изборите там, в края на ноември, положението ще се успокои и вече ще се вземат рационални решения.

"Виждаме, че двойните стандарти се прилагат много успешно вече 12 години. Надяваме се и в Австрия, въпреки че там предстоят напролет избори, и затова е такава категорична позицията пак, единствено и само благодарение на гонене на вътрешнополитически цели в Австрия.“

Според него, ако остане само една държава членка против приемането на България в Шенген, натискът от Съвета, Комисията и Парламента ще бъде доста голям.

"Испанското председателство категорично каза, че ще постави въпроса за членството на България и Румъния в Шенген като точка от дневния ред на Съвета. Надяваме се на успех, дано той да пълен, но може и да е частичен – да направим пробив примерно само по въздух.

Но трябва да има пробив още тази година,  защото антивропейските настроения и в България, и в Румъния ще се увеличат доста, защото виждаме ясни двойни стандарти 12 години вече. Защото според оценките на оперативно ниво, ние се справяме. Ние си изпълняваме задълженията с цената на нашите гранични полицаи", категоричен е евродепутатът Емил  Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
14 Коментара
Шенген
преди 5 месеца

Е едно абсолютно НИЩО за българите! Това касае само бизнесмените ни и никой друг.ТОВА,ЧЕ СИ СВОБОДЕН ДА ПРЕМИНЕШ ГРАНИЦАТА НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ НЯМА ДА ТЕ СПРЪТ ЗА ПРОВЕРКА ОЩЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ!!!

Откажи
Ева
преди 5 месеца

То ти и сега си свободен да минеш границата. Това ще улесни минаването през границата :) моля успокой се

Откажи
Zoro metodiev
преди 5 месеца

Аз мисля че България е корумпирана страна България не на мутрите

Откажи
Стефан Белев
преди 5 месеца

Абе,малоумник,народът не иска и да чуе за вашия ,,Шенген" и Евро! Ще гниете в затвора до второ пришествие !

Откажи
Obama
преди 5 месеца

Ти да не би да си мръднал?

Откажи
Ева
преди 5 месеца

Скъпи Стефане, изглежда, че хич не разибраш от какво всъщност значи ,,Шенген" което следва нормалните хора в България да не разбират за какво се оплакваш? Какъв ти е проблема?

Откажи
Ози
преди 5 месеца

Изглежда никой от коментирали не разбра какво ще значи Шенген за България. Ако сте ходили скоро в Италия и сте видели безкрайно много негри и хора от африкански произход бихте могли да си отговорите какво ще донесе Шенген на България. Единствено многобройна миграция от Азия и то предимно от арабски страни с конфликти. Тъй като крайна граница всеки влязъл и записан мигрена в България ще бъде връщан от Европа обратно в България можете да си представите как бързо ще нарасне населението ни. За разлика от Италия ние сме само 6 милиона и намаляване, така че при 1 милион миграции България ще промени собствения си облик и култура. Първо прочетете какво значи Шенген и след това подскачайте ЗА

Откажи
Ама моля ви се
преди 5 месеца

Ние желаем да излезем от евроГейския съюз,вие за шенген и еврозона се гласите.Наблежават избори имате само 3 години да ни вкарате в капана:)

Откажи
Разпутин
преди 5 месеца

Какъв Шенген както е тръгнало с това опростачено население и кремълски слугинаж и чалгарщина мястото ни е извън Европа във мизеруята и диктатурата на руските губернии в Евразия

Откажи
Трезвомислещ
преди 5 месеца

Тоя евро-дупедат трябва да го канонизираме! Идат евроге@ски избори и това нещо организира конференции и подобни мероприятия за да покаже дейност. Много здраве на шънген, много здраве на налъмджиите и братовчедите на адолф!

Откажи
Алфа
преди 5 месеца

Тва продажно гербаво прасе да си намери по-достойна работа

Откажи
Алфа
преди 5 месеца

Тва продажно гербаво прасе да си намери по-достойна работа

Откажи
АК47
преди 5 месеца

Е.И.КАКВО.ОТ.ТОВА.ЩЕ.НИ.СТАНЕ.ЛИ.ПО-ТОПЛО?

Откажи
БЛАГОИЗТЕЗАР
преди 4 месеца

РАДЕВ.КОПЕЛДАК. ЕДИЯ.ТЕ.ПУСКА.ДРУГИЯ ТЕ.СПИРА

Откажи