Евгени Дайнов нападна лошо Янев и ГЕРБ! Причината

Политологът очевидно зае определена страна

Евгени Дайнов нападна лошо Янев и ГЕРБ! Причината | StandartNews.com

"Имам подозрения, че акушираното влизане на „Български възход“ в парламента беше с цел да получат третия мандат". Това заяви политологът Евгений Дайнов пред БНР.

Той сподели, че с интерес е наблюдавал как върви подготовката за подкрепа на този кабинет, която определи като „артилерийска“: „Мобилизирани бяха социологически агенции и експерти, които да тръбят, че кабинетът трябва да мине в този състав. На този фон бяха странни някои изказвания в зала, като тези на Делян Добрев и Николай Павлов. Всичко прерасна в едно ясно съобщение, че това правителство се прави, за да се вкара Петков в затвора. Така рязко се намалиха шансовете на този кабинет".

ГЕРБ се самозатваря в изолация, посочи още Дайнов: „Едно е да се залепи за третия мандат и да има образа на разумна и национално отговорна партия, друго е да твърди, че който не е съгласен с тях, ще лежи в затвора. ГЕРБ днес се обесиха“.

Политологът обясни, че винаги е бил против персонификацията в българската политика. Представените кандидати за министри пък определи като „политици втора употреба от близкото минало“.

Дайнов смята, че правителството на ПП е успяло да направи така, че кризите да не избухнат: „В момента те отшумяват в България и в цяла Европа. Няма същински кризи, очевидно няма да се умира от студ през зимата“.

ПП и ДБ трябва поемат втория мандат и да кажат на ГЕРБ, че ако искат да бъдат възприемани като европейски политици, трябва да го подкрепят без да искат нищо, посъветва той.

„Трябва да се представи добър състав на правителство и добри политики. Ситуацията е тежко променяща се, включително и заради огромния натиск, който войната в Украйна упражнява и върху България. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай