Ето я крайната цел на Борисов! Разкри я Андрей Райчев

Коя да бъде управляващата коалиция

Ето я крайната цел на Борисов! Разкри я Андрей Райчев | StandartNews.com

Парламентът е временен и обречен и ролята му е да приеме 2-3 закона. Никой не мисли за дълго правителство. Реалният проблем между ГЕРБ и ДПС от едната страна и ПП и ДБ от другата е “Пито - платено”. Мечтата не ГЕРБ е легитимация. ПП не може и не иска да ги легитимира. Има един - казва се Христо Иванов. Ключът във всички по-нататъшни битки е в ДБ. На ГЕРБ не им стига властта. Трябва им съвместна власт. Именно с ДБ. Това може да стане в следващото НС през избори. На ГЕРБ им трябва коалиция с ДБ.

Такава теза изказа в ефира на Българската национална телевизия социологът Андрей Райчев.

Според Петър Георгиев обаче това е невъзможно, защото нито Иванов, нито пък "Демократична България" биха влезли в един и същи капан два пъти.

"Кой разумен човек ще влезе в един и същи капан, колкото и да му обясняваш, че е важен? Как Христо Иванов ще каже “Пито - платено”?, попита Георгиев.

По думите му няма ново мнозинство в парламента след избора на Вежди Рашидов за шеф на НС.Той бе избран след предложение на Корнелия Нинова и с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход".

"Не, няма ново мнозинство. БСП реши да запише червена точка пред избирателите си като партията, разрешила Гордиевият възел", смята Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай