Ескалация: арестуваните българи в РСМ са били бити

Те са си извадили медицински свидетелства

Ескалация: арестуваните българи в РСМ са били бити | StandartNews.com

Задържаните трима души на граничният пункт с Република Северна Македония "Деве баир" вчера са си извадили медицински свидетелства, защото спрямо тях е оказано физическо насилие, каза за БТА адвокат Владимир Миланов от Кюстендил. Той и представители на местната структура на "Възраждане" ся отишли в събота до Крива Паланка, Република Северна Македония, за да платят наложените им от съда глоби.

Тримата са осъдени на парични глоби от по 300 евро и са с временна забрана да влизат в страната. Платената в съда в Крива паланка сума е общо 1700 евро, заедно с разноските, каза Миланов. Той посочи, че парите са били осигурени от председателя на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Миланов допълни, че не е имало никаква информация за задържаните и затова са отишли до Република Северна Македония, за да проверят на място какво се е случило. Тримата осъдени българи пък са обяснили, че са били бити в помещение на граничния пункт и са били държани 6 часа с белезници.

Не зная дали ще си завеждат дела, коментира Миланов пред БТА. Самият той, който е председател на дружеството "Св. Кирил и Методий" в Кюстендил, беше задържан и съден във Владичин хан, Република Сърбия, след като се опита да се включи в отбелязването на Деня на Западните покрайнини в Босилеград през миналата година. Събитието се организира от Културно-информационния център на българите там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай