Ерменков: Държим на поетите от нас обещания

Ерменков: Държим на поетите от нас обещания | StandartNews.com

"Участието на БСП в политическия живот на България ще бъде в името на това хората да видят, че ние държим на политическите си обещания", заяви Таско Ерменков в предаването "Неделя 150" по БНР. По отношение на партията той каза още, че когато има някакъв проблем в нея, е хубаво той да се решава вътре в БСП, а не извън нея.

Във връзка с провеждащите се консултации между политическите сили, Таско Ерменков коментира, че ГЕРБ водят консултациите така, сякаш не са готови на компромис. „Когато се водят преговори, се търсят както онези неща, които сближават позициите, така и в какви посоки могат да се направят компромиси. Досега от ГЕРБ не съм чул на какви компромиси са готови. Дори чух, че не съгласни с политически сили, които държат на принципите си, както и че не са съгласни с други, защото са ги променили", каза той. Като пример Ерменков посочи преговорите с БСП, след които ГЕРБ заявили, че не могат да намерят общ език със социалистите, защото държали на принципите си, а от друга страна, преговарящите на Борисов не искали да говорят с ББЦ, защото били променили принципите си. „Затова мисля, че ГЕРБ не са наясно със себе си", коментира Таско Ерменков.

Той подчерта още, че БСП никога не би отказала среща на политически лидер, още повече на партия, спечелила доверието на по-голямата част от гласуващите на избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай