Енчев: Помолиха ме да не гласувам против Борисов

Енчев: Помолиха ме да не гласувам против Борисов | StandartNews.com

София. Ръководството на партията беше уведомено, че ще гласувам против Борисов, и бях помолен да не го правя. Това заяви Велизар Енчев от ПГ на Патриотичния фронт в сутрешния блок на бТВ.

Не гласувах за Бойко Борисов по две причини – професионални и етични, аргументира се депутатът.

"Един човек за или против може да взриви проблема за морала в политиката. Ако някой от нас по време на кампанията си беше позволил да каже че ще направим това, което правим сега, никой нямаше да гласува за нас", коментира Енчев.

Депутатът изтъкна, че е поставен в пълна изолация след изказването му от парламентарната трибуна. Неговите колеги го подложили на "другарски съд" и Енчев предполага, че скоро ще бъде изключен от редиците на патриотите в парламента.

Ръководството на Патриотичния фронт е подписало споразумението с ГЕРБ, като само Бинев е бил с някои резерви, а Енчев е бил категорично против, стана ясно от бТВ.

Ако Патриотичният фронт беше обявил тези си намерения в предизборната кампания, нямаше да получи и 24 000 гласа, категоричен бе Енчев.

„Един човек, гласувал „за" или „против", не може да промени нещата, но може да взриви дебата за етиката и морала в политиката", подчерта Енчев.

Енчев изтъкна, че е подал официална молба пред партията след обявяването на резултатите на ЦИК, за да не бъде народен представител, но тя не е била приета.

Стандарт Нюз припомня, че при гласуването на кабинета против Борисов да е премиер бяха 85 депутати - от БСП, ДПС и „Атака", но и Велизар Енчев и Слави Бинев от ПФ, 149 депутати гласуваха Борисов да е министър-председател - от ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, ББЦ и независимата Ана Баракова. 144 бяха "за" кабинета, отново с подкрепа от ББЦ, 83 - "против", а Велизар Енчев се въздържа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай