Енчев напусна ПФ, но не и парламента

Енчев напусна ПФ, но не и парламента | StandartNews.com

София. Депутатът Велизар Енчев обяви в ефир пред Сашо Диков, че напуска парламентарната група на Патриотичния фронт (НФСБ-ВМРО). По думите му е особено тревожно фиксирането върху етническата принадлежност на опоненти на НФСБ, което хвърля сянка върху демократичния облик на партията и дава основание за обвинения в ксенофобия.

"Парламентарната подкрепа на Патриотичния фронт за кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок е недопустима подмяна на вота на нашите избиратели. Тези избиратели дадоха гласа си за НФСБ, а не за правителство на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов", казва в писмо Енчев, цитиран от БГНЕС.

Депутатът няма да напуска парламента, а ще стане нечленуващ както Анна Баракова, Муса Палев и Гюнай Хюсмен. Енчев атакува и лидера на НФСБ Валери Симеонов: "Като приема парламентарното партньорство на Реформаторския блок, Валери Симеонов приема и присъствието в него на Корман Исмаилов". Съпредседателят на Патриотичния фронт Симеонов снощи не бе открит за коментар. А колегата му Красимир Каракачанов научи от медията ни за позицията на Енчев минути след края на конгреса на "Национален фронт" в Лион, Франция. "Енчев е член на НФСБ, ще се запозная с мотивите му в понеделник", каза пред "Стандарт" Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай