Екшън в парламента! Посочиха леките жени

Пореден скандал между депутатите, с какво е свързан

Екшън в парламента! Посочиха леките жени | StandartNews.com

"Възраждане" провокира напрежение в пленарната зала, след като Цончо Ганев сравни поведението на ПП-ДБ в преговорите с ГЕРБ-ДБ с това на лека жена.

Квалификациите прозвучаха от парламентарната трибуна по време на обсъждането на проблема с все още неструктурираните постоянни парламентарни комисии.

Точката беше вкарана извънредно в дневния ред по предложение на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Парламентарният шеф Росен Желязков напомни, че е бил постигнат консенсус на председателския съвет и за това на първото си заседание комисиите да се ръководят от предишните им председатели от 48-ото НС. Парламентът прие решението след час и половина дебати.

От ПП-ДБ изказаха притеснение, че така цялото Народно събрание ще бъде "под командването на един-единствен човек и това е председателят на НС, изрази опасението Николай Денков. 

"Направете си мнозинство, внесете си проекти, кой е казал, че Стою Стоев трябва да стане председател на правната комисия?", контрира Георги Свиленски по адрес на ПП-ДБ.

"Кога ще реши НС да определи ръководствата и състава на комисиите, както и кой ще ръководи правната, не е в правомощията на нито една ПГ, и на нито една сбирка от групи", наблегна Йордан Цонев от ДПС с намек за договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. 

"За пореден път сте подведени и използвани. С леките жени такова е отношението към тях - използваш и изхвърляш", обърна се към ПП-ДБ Цончо Ганев.

Той успокои още ПП-ДБ да не се притесняват, защото "като бъдеща патерица на ГЕРБ", щели да получат всички комисии, които са им важни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай