Екшън в парламента. Джемкорп и изтребители вместо бюлетината

Тупат топката с Изборния кодекс

Екшън в парламента. Джемкорп и изтребители вместо бюлетината | StandartNews.com

Нови екшъни в парламента се чакат днес. Депутатите ще обсъдят създаването на спецкомисия "Джемкорп", както и договора за самолетите Ф-16, но не и промените в Изборния кодекс. Това предвижда проекта за седмичната програма на Народното събрание.

В същото време предложението на ГЕРБ да се дава 1 лев отстъпка за литър гориво ще се разглежда от Енергийната комисия. В момента помощта, която държавата дава е 25 ст. и ще продължи до края на декември.

От ГЕРБ настояват за сериозно увеличение, като предлагат да се обложат свръхпечалбите на производителите. Това е записано и в проекта на решение, внесено от "Продължаваме промяната", което също ще бъде обсъдено. Те настояват и да се проследява дали горивата, произведени с руска суровина, се продават у нас или се изнасят.

Парламентът да обсъди проекторешение за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков.

Вносители на предложението са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) и група народни представители. Предвижда се временната комисия да бъде създадена на паритетен принцип от 14 народни представители - по двама от всяка парламентарна група, и срокът ѝ на работа да бъде един месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай