Екшън в парламента за АЕЦ "Козлодуй". Новите мощности

Депутатите ще разгледат и гласуват проекторешенията за 7-ми и 8-ми блок

Екшън в парламента за АЕЦ "Козлодуй". Новите мощности | StandartNews.com

Екшън в парламента за АЕЦ „Козлодуй” се очаква днес. Депутатите ще разгледат и гласуват проекторешенията за изграждане на нови мощности в атомната централа. Вчера предложението за включване на извънредната точка в дневния ред на парламента не беше прието заради ПП-ДБ. Народното събрание трябва да даде мандат за започване на разговори с компания, която евентуално ще изгражда 7 и 8 блок на атомната електроцентрала.

Интерес имаше от 5 фирми, но комисията, която преглежда документите е установила, че само южнокорейската „Хюндай“ покрива всички изисквания. Затова от ГЕРБ и ДПС предлагат нея.

С мотив „да има конкуренция” обаче от „Продължаваме промяната-Демократична България“ неочаквано поискаха да се включи още една в разговорите - американската „Бехтел“, която не беше одобрена при разглеждането, защото участвала с дъщерно дружество. Именно заради спора бяха предложени две различни проекторешения, които да бъдат подложени на гласуване в пленарната зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи