Екипът на Вигенин с две нови имена

Екипът на Вигенин с две нови имена | StandartNews.com

София. Станаха ясни две от новите попълнения в Министерство на външните работи. Това са Стоян Витанов, който ще бъде съветник на министър Кристиан Вигенин по медийните въпроси и Невена Алексиева, която ще изпълнява длъжността парламентарен секретар на МВнР.

Невена Алексиева е магистър по „Международни отношения" в СУ „Св. Климент Охридски". Участва в редица обучения и специализации в Българското училище за политика, Харвард Кенеди Скул, Съвета на Европа и др. През 2005 г. започва работа в отдел „Външна политика" на Националния съвет на БСП, като го ръководи от декември 2010 г.

В периода 2007-2009 г. Алексиева е експерт в кабинета на министър-председателя и в Дирекция „Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансови интереси на Европейските общности" в Министерския съвет. Има богат опит и в неправителствения сектор като заместник-председател на Фондация „Център за европейски и международни изследвания", член на Българското дипломатически дружество и др.

Стоян Витанов има магистърска степен по журналистика и масови комуникации и специализация по „Международни отношения" от СУ „Св. Климент Охридски". Професионалният му път минава през най-големите електронни и печатни медии. През 1992 г. започва работа в БНР, а по-късно е редактор „Вътрешни новини" в БТА. Телевизионната му кариера започва в Нова телевизия, но основната й част е в БНТ, където е водещ на сутрешния блок на Канал 1 в периода 1997-2001 г.

Като специален пратеник на различни медии отразява делото срещу българските медици в Либия и войната в Афганистан, за която заснема филма „Афганистан – войната и на Америка".Той е сред тримата български журналисти, които бяха задържани от талибаните в Афганистан и по-късно след трудни преговори освободен. През 2007 г. основава компания за интегрирани маркетингови услуги и в следващите години трупа богат в организирането и провеждането на различни информационни събитияи кампании. През последните три години е работил в екипа на Кристиан Вигенин в качеството му на член на ЕП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай