Джамбазки разби антибългарска статия за Македония

Статията е озаглавена "Как българският тормоз над Северна Македония отново заплашва разширяването на ЕС"

Джамбазки разби антибългарска статия за Македония | StandartNews.com

Ангел Джамбазки реагира остро на новина в чуждестранна медия относно България и Северна Македония. Евродепутатът дори разкритикува онези българи, които са харесали новината, като твърди, че това са симпатизанти предимно на Демократична България.

"Поредната гнусна антибългарска статия, без съмнение платена от югоносталгичарите и внуците на сръбските шайкачи в Скопие. Това, че тази статия е "харесана" от българи е истински позор. Направете си труда да разгледате профилите на "харесалите" в социалните мрежи", пише във фейсбук Джамбазки.

Статията е озаглавена "Как българският тормоз над Северна Македония отново заплашва разширяването на ЕС".

"Ако ви мързи - предимно симпатизанти на Демократична България. Без изненада. Съвсем очевидно - национален нихилизъм, национално предателство, македонизъм, коминтерновска антибългарска, просръбска, проруска позиция. Явно се предават по наследство. Каквито бащите и синовете, такива и внуците", посочи още той.

Тонът между официална София и Скопие се изостри сериозно през последните месеци. Българската страна твърди, че има опити Договорът за добросъседство да не се спазва. Страната ни няма да отстъпи при нарушаване и разпространение на антибългарска реторика, което пък може да е пречка за членството на Северна Македония в Европейския съюз.

По темата премиерът Бойко Борисов разговаря дори с канцлера Ангела Меркел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай