Джамбазки поряза политиците

Възможно предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост

Джамбазки поряза политиците | StandartNews.com

Квазиполитическата ни класа можеше да избегне много главоболия за българското общество и българската енергетика. Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус“ евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Но тъй като нашите управляващи са като ветропоказатели и винаги тичат да изпълняват задачите преди да са поставени, сега трябва да говорим за предоговаряне“.Възможно предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост, смята Джамбазки. "В него чл. 21 се казва "Изменение на Плана за възстановяване и устойчивост“. Има много изречения в този член, но това което аз чета показва, че това нещо може да бъде поправено. Друг е въпросът защо беше направено, а сега трябва да бъде поправено. За да се харесат на чужденците подписват неща, които са абсурдни. Днес стигнахме пред абсурдната ситуация -  пред Народното събрание излязоха ГЕРБ, БСП, ДПС, ПП, БСП и да протестират срещу собствените си решения и собствените подписи.

Това са хора, които са подписали документите за унищожаване на "Мариците", за унищожаване на Белене, на Козлодуй и сега отиват да протестират срещу това, което са подписали.“Съмнявам се обаче, че има хора с характер, които биха могли да направят промени в Плана за възстановяване и устойчивост, категоричен е Джамбазки. "Не е късно да се предложи и нов План, но няма кой да го направи“.

Би трябвало да приемат в Европейската комисия да преговаря с временен кабинет, но тук въпросът е колко струва токът за българските граждани, обясни Джамбазки. "Ако някой смята, че българските граждани трябва да не използват скъпо електричество, нека да излезе да го заяви. Това е последствие от всички партии, които са ни управлявали. Токът може да бъде поносим, а той може да бъде поносим и евтин, ако е произвеждан в България, от български централи, от български газ, от български въглища.

“Тези 40% намаляване на въглеродните емисии са малоумни, безотговорни и те трябва да бъдат предоговаряни, категоричен е Джамбазки. "Не войната създаде кризата, а енергийната криза създаде войната. Политиката на унищожаване на собствените енергоизточници, политиката на изнасяне на икономика към САЩ и Китай – тези безумия на ЕС доведоха до това положение. Тази политика е самоубийствена, малоумна и безотговорна“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай