Неделя,

Джамбазки доброволец във ВМА. Разказва кошмари

От: СТАНДАРТ -
317
Джамбазки доброволец във ВМА. Разказва кошмари
A
A
A

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки е станал доброволец в Ковид-отделението на ВМА и помага като санитер в него вече трета седмица. Това разкри самият той в интервю за Нова тв и разказа с какви кошмари се е сблъскал.

"Видях там реаниматор, който след нощна смяна изчаква до 6 часа на следващия ден, за да се транспортира последният човек жив. Не си взе детето от детска градина”, сподели политикът. И съобщи, че във ВМА има млади хора в тежко състояние. Имаше и лидери на протеста, които горяха маски, но не искам да споменавам имена, каза Джамбазки. Той разказа и какво прави като доброволец: "Работата си е санитарска и е на смени. Задачата ни е да осигурим въздух на лекарите - чистим фанатично всичко. Дезинфекцира се, полива се с хлор. Инфекциозната клиника е пълна отгоре до долу. Така помагаме на лекарите да останат здрави повече време", каза евродепутатът. И допълни: „Ако ходех там за пиар, щях да го оглася преди 3 седмици, когато започнах, а не сега случайно да се разбере.".

В събота и неделя в отделението има по един лекар и две сестри. "Само тези хора отговарят за всички болни тогава", подчерта той. "Не ме е страх, но не съм спокоен. Човек може да се разболее от страха си”, каза още Джамбазки.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com