Движение Гергьовден с ново ръководство и три цели, които другите забравят

Новият председател е Георги Захариев

Движение Гергьовден с ново ръководство и три цели, които другите забравят | StandartNews.com

С ново ръководство и три цели, които другите партии забравят, приключи извънредният конгрес на Движение Гергьовден, на който предоговорени и потвърдени задачите за предстоящите евро- и извънредни парламентарни избори, съобщиха от партията с почетен председател Любен Дилов-син.

За нов председател с абсолютно единодушие беше избран Георги Захариев, 38-годишен, италиански възпитаник в сферата на икономиката и управлението. Той е възпитаник на НУКК – Италиански лицей, продължава образованието си в Италия, Сиена, със специалност Банкови и икономически науки. Дипломиран в Българско училище за политика „Димитър Паница“. Сертифициран през онлайн платформата на Harvard University, дългогодишен организационен секретар на Движението.

Друго ново лице в партията е заместник-председателят Себастиан Таджер, 33-годишен, бакалавър по икономика от университета в Манчестър и магистър „Мениджмънт и лидерството“ от Уебстър Юнивърсити, Сейнт Луис. „Себастиан стана известен с героичната изборна битка за кмет на район Триадица в София”, обявиха още от Движение Гергьовден.

Съборът изрази голямата си обич и благодарност към досегашния председател доцент Драгомир Стефанов, който десет години ръководи Движение Гергьовден.

Сред законодателните цели на движението са:

– въвеждане на акциз върху захарните изделия и напитки за деца, приходите от който да бъдат използвани за развитие на детския спорт;

– уреждане на статута на парамедиците, за да бъдат от полза на здравеопазването в малките и отдалечените населени райони;

– въвеждане на задължително образование и свидетелство за правоуправление на МПС на за учениците в 10 и 11 клас, ускоряване на дигитализацията в културната сфера, много идеи свързани с развитието на културата, решаване на бежанските проблеми и др. Конкретните предложения можете да видите в прикачения заключителен документ.

Форумът беше поздравен от председателя на СДС Румен Христов и заместник-председателя на парламентарната група и председател на Комисията по култура и медии Тома Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай