ДСБ се опита да отложи избора на Кунева

ДСБ се опита да отложи избора на Кунева | StandartNews.com

ДСБ се опита да отложи избора на Меглена Кунева. Атанас Атанасов, който замества лидера Радан Кънев докато той е на ски ваканция със семейството си, поиска от парламентарната трибуна гласуването на нов просветен министър да стане тогава, когато премиера Бойко Борисов лично дойде в парламента, за да я предложи. "Когато се правят персонални промени е добре този, който има право да ги предлага, да дойде лично, а не да ни праща писма", каза Атанасов. Опонира му друг реформатор- Димитър Делчев от партията на Кунева. По думите му, не било прецедент искането на Министерски съвет за промяна да бъде представено на депутатите в писмена форма. "В последните няколко дни се убедихме в подкрепата на г-н Борисов за номинацията на г-жа Меглена Кунева", каза той.

В крайна сметка предложението на Атанас Атанасов бе отхвърлено със 67 гласа "против" и 22 "въздържал се". То бе подкрепено от 63-ма- 25 от БСП, 13 от ПФ, 10 от Атака и 5 от РБ.

Гласуването на кандидатурата на Меглена Кунева ще бъде след блиц-контрола в парламента. Гласовете за нея ще се броят до последно. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай