ДСБ: Можем да се справим с кризата

ДСБ: Можем да се справим с кризата | StandartNews.com

Хасково. Въвеждане на необлагаем минимум, намаляване на данъчната тежест на едноличните търговци и въвеждане на единен кодекс за изискванията към бизнеса, за да спре държавната злоупотреба с контрола, са част от спешните мерки, които са залегнали като акценти в програмата на ДСБ- БДФ. Те бяха представени на бизнеса от хасковски регион на работна закуска от водачът на листа на коалицията Деница Сачева и икономическият експерт Димитър Бъчваров.

Срещата, организирана от Управителния съвет на Хасковската търговско-промишлена палата, е първата от поредицата с водачите на листи за предстоящите избори на парламентарно представените партии.

Идеята е да бъдат представени на експертно ниво основните моменти от икономическите програми на политическите сили и вижданията им за развитие на Хасковски регион.

„Можем да се справим с тежката криза. Вече сме го правили през 1997 година, когато положението беше много по-тежко отсега, заяви Димитър Бъчваров.

Според водача на листата Деница Сачева най-голямата разлика между бизнеса в България и развитите страни е чувството за страх, корупция и несигурност. Като началник на кабинета на здравния министър Илко Семерджиев в правителството на Иван Костов тя е участвала в разработването на пакет от мерки за реформи в здравеопазването. „В резултат на тези мерки в сферата на здравеопазването тогава имаше 110 млн. долара инвестиции. Към днешна дата в министерството няма нито един проект за инвестиции", даде пример Деница Сачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай