Държавата отказва по-висока цена на водата

"Прокуратурата ще получи пълна подкрепа по разследването на водната криза в Перник", обеща тя

Държавата отказва по-висока цена на водата | StandartNews.com

Държавата в лицето на министерството на регионалното развитие и благоустройството несъмнено е против повишаването на цената на водата, за което бе съобщено преди дни и решение по което ще излезе от страна на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това стана ясно от интервю на министър Петя Аврамова за сутрешния блок на Нова телевизия.

„Държавата ще гласува „против” увеличението на цената на водата”, категорична бе Аврамова. По думите й КЕВР има законово право да предлага и приема решения за промени в цените, но такива не са задължителни.

Тя е категорична, че няма регламентирано изтичане на вода към промишлени предприятия в Перник.

Министър Аврамова коментира и заключението на прокурор Красимира Минчева, според което тя и министърът на околната среда и водите трябва да поемат отговорността за водната криза в Перник. "Прокуратурата ще получи пълна подкрепа по разследването си. От МРРБ и ВиК ще дадем пълна информация. Ако бъде установена вина, аз мога да нося отговорност. Ако Борисов поиска моята оставка, аз мога да я подам", коментира тя.

Аврамова уточни, че тарифите за тол таксите, които са дебатирани с всички представители на превозваческия бранш, са били два пъти по-високи от приетите от Министерския съвет вчера. „Първоначалните тарифи, които предложихме са от 45 стотинки на км за Евро 6, до 90 стотинки за Евро 1. Това е за превозни средства над 12 тона и над три оси”, обясни регионалният министър.

"Смятаме, че това е разумният компромис”, каза още тя.

Очаквайте още подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай