Дрогата на властта

Смъртта на две млади момичета бе превърната в отчаяна пиар акция на кабинета

Дрогата на властта | StandartNews.com
  • Смъртта на две млади момичета бе превърната в отчаяна пиар акция на кабинета
  • Премиер и министри опиянени от управлението, вербуват депутати и рушат партийната система

Над 100 км/ч., мощен джип, надрусан до безпаметност шофьор с над 50 нарушения на пътя. И животът на две прекрасни момичета остана завинаги на платното пред столичния х. "Хемус", за да се упражнява върху паметта им всеки, на когото проблемът с катастрофите е бил последна грижа през изминалите 30 години.

Каквато и война да обявява Кирил Петков на дрогираните шофьори, колкото и хайки да им залага Бойко Рашков, две почернени майки до края на живота си няма да простят безхаберието на поредната власт, тръгнала да "взема мерки", когато трагедията се е случила. Особено, след като се разбра, че тунингована полицайка от І РПУ е помогнала на рецидивиста да избяга.И малкото останало доверие в кабинета рухна в четвъртък, когато завинаги изгубените усмивки на двете момичета се превърнаха в отчаяна пиар акция за спасяване на властта.

Докато премиерът се гневеше на дрогата, мрежата завря от въпроси кой какво употребява. Едни го нападаха директно, други припомняха веселия клип на културния министър и констатираха, че

щастливият петък е станал кървав вторник

Трети цитираха Йордан Цонев, който само преди дни поиска тест за наркотици на хората в управлението.Дали някои от тях взема забранени субстанции е въпрос, който трябва да привлече вниманието на съответните инстанции. И на морал, разбира се.

Факт е обаче, че управленците от "Продължаваме промяната" са абсолютно опиянени. От дрогата на властта. В нейно име са готови на всичко.Зашеметяването започна още с получаването на мандата за нов кабинет. Спазеното обещание към Корнелия Нинова - Петков да не е премиер, започна с номинацията на Асен Василев и завърши с откровението на финансовия министър, че Петков пак ще е на важен пост в правителството.

Апартаментните събрания на ИТН-отцепници в хола на Радостин Василев прераснаха в обаждания по домова книга на всички депутати от "Има такъв народ" и "Възраждане". Лично Петков звънял.

Обаждаха се на трима наши депутати, заяви Костадин Костадинов на брифинг и възмутен определи кабинета като организирана престъпна група.Шахматистката Цвета Галунова призна, че е била търсена, но отсече, че остава вярна на "Възраждане". Естествено, първа е била ухажвана напусналата най-малката група Елена Гунчева. Но и тя заяви, че 99% ще гласува срещу кабинета.

 "Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от “Има такъв народ”. И като казвам на всички - имам предвид наистина на всички.  И им обясняват по телефона колко лош съм аз, колко добри и морални хора са те", изригна Слави Трифонов.А клюките в парламента

вдигнаха мизата за депутат от 1 на 3 милиона

Инфлация, кодошат се депутати и искрено съжаляват първите люспи, "минали се" с евтина цена за гласа си. Накрая в кулоарите открито се заговори, че оферирани са не само народни представители, но и техните семейства - с обещания за постове и власт.

А Фейсбук съвсем сериозно предложи, когато на екран се появява депутат, отдолу да пише: купуването и продаването на депутати е престъпление.

Наблюдаваме особено тревожно явление. Да се купуват народни представители като на битпазар за нас не е нормално, но за тях явно е, възмути се лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в интервю за Нова тв. И допълни: "„Виждаме го всеки ден, четем го през медиите. Това явно са ценностите на „Промяната”".

Защо все още няма нито една проверка по твърденията за търговия НС е тема, по която Бойко Рашков дължи отговори. Особено след епидемиологичното раздаване на предупредителни протоколи на изборите миналата година. Факт е обаче, че дори и никому нищо да не се предлагали, Кирил Петков и Асен Василев вече

подрониха устоите на партийната система

в България.

В политическия свят на двамата харвардци подписването на декларация с невярно съдържание е закон, отмятането от дадената дума - морал, а обработката на отделни депутати вместо разговори между партиите - чест. Партиите, на които се крепи парламентарната демокрация, са дружества, които нямат нужна от регистрация. Опонентът се елиминира не в спор, а с етикета "мафия".

Пленарно заседание се закрива, когато няма секретни документи за газа. И е публично, щом трябва с грами да се обясни кой е изгонил 70 руски дипломати. Когато кабинетът има мнозинство - програма не му е нужна. Търси ли отчаяно подкрепа, светкавично се появяват приоритети за поне 6 месеца.

Разбира се, война на пияните и дрогираните шофьори трябваше не само да бъде обявена, но и да е спечелена много отдавна. Още повече, че мъжът, сочен за наркокрал у нас, е много далече от страната ни.

Днес обаче към всички хайки трябва да бъде добавена и още една - за дрогата на властта. Тази, която я кара да се самозабравя и поставя над всички останали. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай