Дърева: Партията на Благоев е похитена от креатура на Иван Костов

Дори в най-свирепите тоталитарни времена никой не си е позволявал да изхвърли журналист, без дори да го извика и да му каже, каза журналистката

Дърева: Партията на Благоев е похитена от креатура на Иван Костов | StandartNews.com

"Партията на Димитър Благоев е похитена от една креатура на Иван Костов. Тя се казва Нинова. Най-близкият душеприказчик на вицепремиерката Нинова е бившият шеф на младежкия съюз на демократичните сили. Извод - седесериатът превзе БСП", заяви в "Тази сутрин" по bTV журналистката Велислава Дърева. По думите ѝ погромът във вестник "Дума" продължава вече 5 години, откакто Корнелия Нинова е председател на БСП.

Дърева бе премахната от екипа на партийния вестник на БСП "Дума".

От петък насам това стана повод за коментари отношенията на ръководството на партията.

Във "Фейсбук" тя написа: "Тез храбреци, гаулайтерите на Вождесата, даже не посмяха да ми го кажат лично. Уволняват те подло, бандитски. Репресиите продължават!"

"Това е толкова бездарно и арогантно, защото дори в най-свирепите тоталитарни времена никой не си е позволявал да изхвърли журналист, без дори да го извика и да му каже", каза  Велислава Дърева.

Тя допълни, че няма аргументи, мотиви и обяснения.

Ето позицията на вестника часове преди поста на Велислава Дърева:

"По повод публикации и изразени позиции за уволнения във в. "Дума" и "погром" на вестника заявяваме следното: Това не отговаря на истината. Нито един човек не е уволнен от в. "Дума"."

"Това беше едно анонимно съобщение в сайта на БСП. Не знам кой е авторът на това анонимно текстче", заяви Дърева.

Уволнена е и Велиана Христова, която по думите на Велислава Дърева е един от стожерите на вестника.

"Тя е институция в тематиката наука и образование. Преди това зам.-главният редактор Георги Георгиев напусна под огромен политически натиск заради един коментар и най-вече заради последното изречение в него, което гласи, че истинският лидер не се вълнува дали ще бъде председател", каза Дърева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай