Драма. Уволненият бос на газа е с Ковид

С този аргумент той е отказал коментар на уволнението си

Драма. Уволненият бос на газа е с Ковид | StandartNews.com

Отстраненият от поста изпълнителен директор на "Булгаргаз" Николай Павлов е с коронавирус.С този аргумент той е отказал коментар на уволнението си, съобщи НОВА.

Според министъра на енергетиката Александър Николов рокадите идват на база на резултата от проверката на БЕХ в дружеството.

"Решението за смяна от страна на БЕХ е продиктувано от това какво е направено назад във времето и доколко този обществен интерес е спазен. И мисля, че това ясно се вижда от резултатите по сметките за топлоенергия на гражданите в текущия формат", категоричен беше министърът.

Днес темата коментира и премиерът Кирил Петков.

Според него, ако "Булгаргаз" си е вършел работата, нямаше да се стигне до високите цени на синьото гориво.

"Не може да се събуждаме на 1 януари с по-високи цени на газа и да се вижда, че сме изпускали възможности тази цена да е по-ниска.", допълни Петков.

"Щом те са преценили така, значи това е правилното", коментира предпазливо вицепремиерката на икономиката Корнелия Нинова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък директно заключи: "Бият се две банди хасковски кой да поеме контрола", като визира кръга около новото правителство и другия - около президента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай