ДПС: Участието на Атака в кабинета е работа на Орешарски

ДПС: Участието на Атака в кабинета е работа на Орешарски | StandartNews.com

София. Очевидно е, че не е реално това, което казва Бойко Борисов за коалиция между Атака, ДПС и БСП. Заявили сме, че ще подкрепим Орешарски и считаме че той има експертния потенциал за съставяне на правителство. Какво участие ще вземе партия Атака в това правителство обаче трябва да определи номинираният за министър-председател Пламен Орешарски и лидерът на БСП Сергай Станишев. Това заяви Камен Костадинов от ДПС пред TV7.

"С „Атака" нямаме комуникация, но няма да възразим, ако гласуват в подкрепа на нещо, което подкрепяме и ние" потвърди той.

„Надявам се, че кабинетът ще издържи. Не предвиждаме нови избори. Обществото е изморено от нестабилност". Така коментира Камен Костадинов темата за недоверието към новото правителство и опасността то да не издържи много дълго. Той предрече дълъг живот на 42-ото народно събрание.

Според него не са необходими за момента нови мощности към АЕЦ Белене, поради ниските нива на износ на ток.

На въпрос дали партия ДПС ще набляга на ревизия на държавната администрация, Костадинов поясни: „Да, в посока на намаляването й".

Той заяви, че партия ГЕРБ се е появила като алтернатива на БСП и ДПС през '99 година, 4 години по-късно тази алтернатива е променена.
„Опитът за касация на изборния вот е опит за съставяне на алиби от ГЕРБ". Ако бяха направили това веднага след изборите щеше да е много по-реално, но „4 дни по-късно звучи като нехаресване на вота", категоричен бе Костадинов.

Костадинов поясни, че ДПС ще пледират за запазване на плоския данък. Това е постижение на България, което дава един по-добър бизнес климат. Преди време Орешарски ни подкрепи в това решение, надяваме се и сега да го направи, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай