ДПС ще бори властта преди Коледа (обновена)

БСП се присъедини към вота, ГЕРБ не се уплаши

ДПС ще бори властта преди Коледа (обновена) | StandartNews.com

София. ДПС започва совалки за вот на недоверие за цялостната политика на правителството. Това обяви зам.-председателят на партията Лютви Местан.От БСП побързаха да се присъединят към поканата, а ГЕРБ заяви, че не се страхува.

Единствената опозиционна партия, която няма да бъде потърсена от ДПС като съюзник за вота на недоверие е "Атака". С нея ни делят много различия, обясни Христо Бисеров от ДПС.

От ДПС предлагат вотът на недоверие да бъде гласуван през първата половина на декември, тъй като след коледната ваканция влизат в конституционни ограничения. Сред основните теми пък ще бъдат провала в икономическата и социалната политики, както и цялостното управление на ГЕРБ.

Досега ГЕРБ консумираше меда, тази зима ще види и жилото, заяви Лютви местан. Той определи целта на вота в инициацията на всички опозиционни политически сили.

Те трябва да преодолеят двузначното си поведение и да си изяснят ориентацията, обясни Местан. Според него да се обявиш срещу кабинета, но да не гласуваш за това, е политическа шизофрения.

ГЕРБ дойде на власт с подкрепата на три парламентарни групи, те трябва да дадат ясен знак как оценяват управлението на партията, допълни и Бисеров.

Този вот не може да не успее, той има сериозни цели, обобщи накрая Местан.

Всеки ден има поводи да се иска вот на недоверие към правителството заяви Ангел Найденов от БСП. Според него има логика да се търси вот за провал на цялостната политика на управляващите и затова ПГ на Коалиция за България ще се включи в консултациите.

Той отбеляза, че вотът на недоверие, който ще поиска левицата е много по-скоро - още в събота на 17-ти ноември на площада пред парламента. Тогава левицата готви протест срещу управляващите.

От ГЕРБ пък побързаха да заявят, че нямат никакви притеснения за готвения вот нанедоверие.

Това ще бъде един добър информационен повод да запознаем опозицията с новия финансов програмен период 2014 - 2020, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него в страната има чувствително подобрение след управлението на ГЕРБ.

Към 2009 г. бяха спрени всички оперативни програми, сега имаме увеличаване на усвоените средства по тях, тези пари стигнаха до всички общини и дадоха възможност да се развиват съответните региони, мотивира се Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай