ДПС показа нова формула за коалиционно управление

ДПС показа нова формула за коалиционно управление | StandartNews.com

Кърджали. Предстоящите парламентарни избори ще бъдат не просто поредните избори, а те ще бъдат исторически важни за страната, защото се провеждат в условия на дискридитирано усещане за държавност, резултат от управлението на ГЕРБ. Това заяви в Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан, по време на предизборната кампания на движението.

Местан коментира, че очаква след 12 май да се върне доверието на българските граждани в демокрацията. Той подчерта, че ДПС ще води позитивна кампания.„Няма да се ангажираме с неизпълними обещания и ще говорим само това, което можем да изпълним”.

Местан се обяви за необходимостта от възстановяване коалиционната формула на страната, но не по посока феодално парцелиране на властта. „Ние сме за широко политическо и гражданско съгласие. Но бъдещото  коалиционно управление не трябва да бъде на принципа 3:5:8.То трябва да бъде различен тип управление с преобладаващо експертното и програмното начало”, заяви още Местан.

Според него следващият кабинет ще управлява при много по– тежки условия и тези трудности няма да бъдат по силите на нито една партия. „Монополът в управлението доведе до монопол и на други нива като монопол в земеделието. Евросубсиидите не стигат до дребните фермери,а само до едрите арендатори. Това категорично трябва да се преодолее”, обясни  Местан.
 
Той подчерта, че ДПС са амбицирани да запазят позициите си на изборите в Кърджали, защото имат резерви и могат да мобилизират електората си. Председателят на Движението не се ангажира с конкретна прогноза колко избиратели ще гласуват за ДПС, но изказа съмнение относно верността на тезата, че ГЕРБ са пробили бастиона на Доган през 2009 година, защото решаваща тогава за мандата на партията на Борисов е била променената система за разпределение на гласове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай