ДПС решава утре за кандидат президент

Той едва ли ще бъде някой, който да има нужда тепърва от популяризиране, казва Камен Костадинов

ДПС решава утре за кандидат президент | StandartNews.com

На предстоящите избори ДПС за първи път ще издигне своя кандидатура за президент. Това се очертава да вземе като решение ръководството на партията на заседание на Централния съвет утре.

„Най-вероятно ДПС ще има собствена кандидатура“, заяви пред „Флагман“ Камен Костадинов, член на Централното оперативно бюро на формацията. Той лично също бил на мнение, че ДПС този път трябва да има своя номинация.

„Много се надявам, че ще бъде така. И се надявам, че ще е кандидатура, която ще направи добро впечатление и ще се представи достойно“, коментира г-н Костадинов.

Той припомни, че на вота през 2016 г. са подкрепили на първи тур кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски и Данаил Папазов. Тогава двамата официално обаче бяха издигнати от Инициативен комитет, а не от партията.

„Досега винаги сме подкрепяли, не сме имали никога свой кандидат за президент“, обясни Камен Костадинов. „На втория тур през 2016 г. подкрепихме Румен Радев, след което съжалихме. Това, което той прави, е много далеч от заявените намерения да бъде обединител на нацията. Той е всичко друго, но не и това, което трябва да бъде.“

На заседанието на Централния съвет на ДПС утре нямало да се решава кой ще бъде издигнат.

„Няма да е ясен самият кандидат, но ще бъде ясна позицията, профилът. Ние също като останалите участници и колеги имаме своите процедури, които трябва да се минат. Така или иначе до срока за регистрация има достатъчно време. При всички положения нашият кандидат едва ли ще бъде някой, който да има нужда тепърва от популяризиране, така че не ни притеснява това, че ще бъде издигнат непосредствено преди началото на кампанията“, каза още Камен Костадинов.

На въпрос дали кандидатът ще е с българско име, той отговори: „Не мога да кажа. В ДПС отдавна не се делим на българи, турци или други. Последното нещо, което би натежало, е етническата принадлежност на който и да е.“

А на питане дали кандидат-президентът им може да е Георги Близнашки, Камен Костадинов отговори: „Не мисля. Изненадвате ме. Той е много добър конституционалист, учен, но едва ли. Не съм чувал да се коментира това име.“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай