ДПС: Рашков приравни хората с увреждания и купения вот

Разпространява клевети, заяви Станислав Анастасов

ДПС: Рашков приравни хората с увреждания и купения вот | StandartNews.com

Вътрешният министър Бойко Рашков постави знак за равенство между хората с увреждания и купения вот. Нещо повече - той разпространи от парламентарната трибуна клевети по адрес на ДПС за купуване на гласове. Тази позиция изрази зам.-председателят на Движението Станислав Анастасов по време на изслушване на Рашков за нарушения в изборите, свързани с подвижните урни. Изслушването бе по искане на Антоанета Цонева от "Демократична България".

ВИЖ ОЩЕ: ДПС гневни на Рашков. Карадайъ напусна залата

Гласуването с подвижна урна се превърна в мода на последните няколко вота, каза Рашков и направи внушението, че това е свързано с ДПС. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ напусна залата. Търговията с гласове бе особено активна в района на Гурково. И се водеше главно от партията, чийто председател напусна, обяви Рашков. И предизвика възмущението на цялата група на ДПС.

Рашков си позволи си да обвини председателя на една партия в нещо, което много добре знае, че е клевета. Това е краят на дебата, заяви Станислав Анастасов. И се обърна към председателстващия заседанието Кристиян Вигенин: "Трябва да защитите парламентаризма, за да не идва Цветанов - Рашков и да обвинява от трибуната медици и народни представители"

Г-н Бойко Илиев Рашков, България е страна по основни международни договори по провеждане на свободни и демократични избори, които гарантират участието на гражданите с увреждани в изборния процес. ОССЕ в доклада си от юлските избори казва, че властите у нас трябва да гарантират участието на хора с увреждания в изборите, припомни зам.-председателят на ДПС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай