ДПС гневни на Рашков. Карадайъ напусна залата

Неправомерно на прицел са взети най-слабите и уязвимите, хората със специални нужди, заяви

ДПС гневни на Рашков. Карадайъ напусна залата | StandartNews.com

Огромно възмущение в парламентарната група на ДПС предизвикаха твърденията на вътрешния министър Бойко Рашков, че подвижните урни са използвани за манипулация на изборите през 2021 г. Това стана по време на изслушване на министъра, поискано от Антоанета Цонева от "Демократична България". Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ напусна пленарната зала.

Неправомерно на прицел са взети най-слабите и уязвимите, хората със специални нужди, заяви народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов.

"Подвижните секции се разкриват на база на получени искания в общинската администрация с документи, издадени от ТЕЛК и медицински лица. За статистиката - над 600 хил са лицата с увреждания и загуба на трудоспособност у нас. От тях 14 000 само са подали искания за подвижни урни. Затова питаме: От колко граждани с увреждания и заболели от COVID-19 има сигнали, че не са искали да гласуват и има злоупотреби. Или вие сте разпоредил да се влиза в домовете на такива хора и да се проверяват документите им?", попита Ибрямов.

"Около Гурково има един особено активен търговски регион, където по избори се засилва търговията. И по наши сведения най-активните политически търговци са представители на онази партия, чиито лидер напусна току що залата", отговори Бойко Рашков.

Рашков си позволи си да обвини председателя на една партия в нещо, което много добре знае, че е клевета. Това е краят на дебата, възмути се Станислав Анастасов, зам.-председател на ДПС. И се обърна към председателстващия заседанието Кристиян Вигенин: "Трябва да защитите парламентаризма, за да не идва Цветанов - Рашков и да обвинява от трибуната медици и народни представители".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай