ДПС при старта на парламента: Работим за хората, най-доброто наистина предстои. Три големи цели

Изходът от политическата криза бе евроатлантическото мнозинство, каза Йордан Цонев

ДПС при старта на парламента: Работим за хората, най-доброто наистина предстои. Три големи цели | StandartNews.com

Източник: БТА

Мир в света, мир в страната и мир в душите ни. Най-доброто наистина предстои. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, прочитайки декларация от името на група при старта на новия политически сезон в парламента.

Три големи цели на ДПС за 2024 г. посочи Цонев. През 2024 ще работим за утвърждаване на евроатлантизма като основополагаща концепция за бъдещето на България, каза Йордан Цонев. Втората цел е повишаване на доходите и жизнения стандарт на хората, третата - създаване на условия съдебната система за работи справедливо.

В началото на изказването си Йордан Цонев честити новата година на депутатите и заяви: „Пожелавам ви здраве и успешно изпълнение на дълга към хората и държавата”.

Цонев припомни, че миналата година България влезе в поредни избори в търсене на изход от политическата криза. Но именно кризата ни подсказа, че връзката между политическите партии и хората е скъсана. Само ДПС констатира този факт. И затова обещахме на хората и работим по това тази връзка да бъде възстановена, категоричен бе Йордан Цонев.

Изходът от политическата криза бе намерен със съставянето на евроатлантическото мнозинство. Хората искат сигурност, работа и повишаване на доходите, справедливост, каза Цонев.

По отношение на сигурността ДПС отстоява твърдо и неотменно ангажимента на България да бъде лоялен и последователен член на НАТО, каза Цонев.

По инициатива на ДПС бяха приети решения за повишаване на доходите на хората в секторите сигурност, образование, здравеопазване, допълни той.

Йордан Цонев припомни ролята на ДПС при приемането на бюджета за 2024 г. и подкрепата на партията за бизнеса, който създава работните.

По инициатива на Движението в бюджета бе заложена голяма обществена инвестиционна програма, която е част от цялата капиталова програма на държавата, изтъкна още Цонев.

Усилията ни са насочени към повишаване на доходите, подобряване на условията за правене на бизнес и силна подкрепа за общините.  Ще продължим усилията си за членство в Шенген и еврозоната, каза Йордан Цонев.

С решаващата роля на ПГ на ДПС бяха приети промените в Конституцията, припомни още той.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай