ДПС казало "не" на Радев, защото загубил баланса

Позицията на ДПС е от значение, постигнали сме го през много години постоянство

ДПС казало "не" на Радев, защото загубил баланса | StandartNews.com

Евродепутатът от ДПС Искра Михайлова заяви, че Движението е свалило подкрепата си за президента Румен Радев, тъй като той е престанал да бъде балансьор в българската политика.

"Подкрепихме го на втори тур, защото искахме да гарантира баланс, но него го няма. Загуби го някъде във времето. В момента, в който трябваше да  вземе решение дали да се гарантира балансът или да се вземе страна, в този момент ДПС каза "не", каза Михайлова.

"Позицията на ДПС е от значение, постигнали сме го през много години постоянство. Със самочувствие на национално и европейско отговорни сме. Доган говори мълчаливо. Много българи могат да прочетат какво е казал, струва си да бъдат чути, актуални са и сега", подчерта Искра Михайлова.

"Доган днес казва, че е необходима мъдрост. Моето мнение е, че всички трябва да отстъпят по малко, затова искаме оставката на всички", каза тя по повод обявения в парламента от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ оставка да подадат и Радев, и правителството.

"Политическата криза е във времена на здравна криза. Когато сме в икономическа криза и цяла Европа и светът са фокусирани как да се преодолее, тогава България се оказа фокусирана върху егото на един, друг или трети", възмути се Михайлова.

"Доверието към Борисов е спаднало, протестите не са нещо, с което да свикваме. ПГ на ДПС независимо колко е била голяма, винаги е била с ключово значение", коментира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай